
26/12/1945 tarihinde Erzurum ili, Şenkaya ilçesi, Yanıkkaval köyüne bağlı Germicek mezrasında doğdu. Altı aylıkken annesini kaybetti ve öksüz kaldı. Beş kardeşin beşincisi olan Şahin Kılıç, o zamanlar yeni anne olan amcasının eşi Elmas Hanım tarafından emzirildi. Sütannesi Elmas Hanım ve ablaları tarafından bakılsa da büyümesinde en büyük emeği Kurtuluş Savaşı Gazisi olan babası Mehmet Bey verdi. Âdeta çocuklarına annelik ve babalık yapan Gazi Mehmet Bey de 1963 yılında Hakk’a yürüdü. Şahin Kılıç, 18 yaşında babasını da kaybederek hem öksüz hem yetim kaldı.
İki yıl askerlik yapan Şahin Kılıç, 1967 tarihinde terhis oldu. İlkokul mezunu olmasına rağmen okumayı çok sevdi, tarihî ve dinî kitaplar okuyarak kendini geliştirdi. 1978 tarihinde Doğu Linyitler İşletmesinde işçi olarak çalışmaya başladı, 1990’da göçük altında kalıp sakatlanınca 1991 tarihinde malulen emekli oldu.
Emeklilikten iki yıl sonra ablası Güneş ve ondan bir yıl sonra da diğer ablası Kudret’i kaybetti. 1996’da ekonomik nedenlerle Rize ili, Fındıklı ilçesine göç eden Şahin Kılıç, dört çocuğuna da üniversite okuttu.1998’de İzmir ili, Konak ilçesine göç etti. Uzun bir süre çocuklarını okutmak için çalışmak zorunda kalan Şahin Kılıç, 2004 yılında kalp krizi geçirip bypass ameliyatı oldu ve o günden beridir şeker, tansiyon ve kalp hastası olarak yaşam mücadelesi veriyor.
2005 yılında diğer ablası Nargüzel ve abisi Zeynel’i kırk gün içinde kaybeden Şahin Kılıç, öksüz ve yetim olmasının yanı sıra tüm kardeşlerini de kaybetmiş oldu. Şahin Kılıç, severek evlendiği eşi İsminaz ve çocuklarıyla hâlen İzmir’de yaşamaktadır.
