Kitap fuarında veya bir etkinlikte kitap imza gününe katılıyorsunuz. Nelere dikkat etmelisiniz?
- Kitap imza etkinliği düzenlediğinizi sosyal medyada duyurmalı ve kişilere davet göndermelisiniz. Sosyal medyada yayınladığınız duyurularınızda imza gününü ve saatini vurgulamalısınız.
- Eğer ilk kitabınız yayımlandıysa ve de kitabınızın türü şiir ise fuarda çok büyük kalabalık beklentisi içinde olmamalısınız. İlk tecrübenizde süreçten keyif almaya ve öğrenmeye odaklanmalısınız.
- Tanıdıklarınızı, kitlenizi davet etmeniz faydanıza olacaktır. Tanıdıklarınızın oluşturacağı kalabalık, standınızın önünden geçen diğer okurların da dikkatini çekecektir.
- Kesin ve kısıtlı bir saat diliminde kitlenizi toplamaya gayret etmelisiniz. Bazı yazarlar dört saatlik bir imza etkinliği düzenlerler. Eğer çok tanınmış bir yazar değilseniz bu doğru değildir. Örneğin 14:00-15:00 saat aralığında kitlenizi etkinliğinizde buluşturun. Böyle bir yoğunluk takipçileriniz dışındakilerin de ilgisini çekerek kitelenize yeni insanların katılmasını sağlayacaktır.
- Kendinize bir imza kalemi almalısınız ve bu kalemi yanınızdan ayırmamalısınız. Bu kalem keçeli kalem gibi kalın uçlu bir kalem olursa imzanız daha güzel olacaktır.
- Kitabı imzalarken bir söz mü yazacaksınız, sadece 'sevgilerle' mi diyeceksiniz, her kitaba ayrı bir söz mü yazacaksınız? Kendinize göre bir imza tarzı belirlemelisiniz.
- İmza etkinliğinize alkolsüz katılmalısınız.
- İmza etkinliğinizde çok rahat veya çok gergin olmaktan kaçınmalısınız. İçten ve samimi duruşunuz okurlarınızda pozitif bir izlenim bırakacaktır.
- İmza etkinliğinize sade ve şık bir kıyafetle katılmalısınız.
- İrtbatlarınız varsa, gazete, dergi vb. habercilerle irtibata geçebilir ve imza saatinizde fotoğraf almalarını sağlayabilirsiniz. Bu, kitabınızın tanıtımı konusunda faydalı olacaktır.
- İmza etkinliği ile ilgili fotoğraflarınızı sosyal medyadan paylaşarak etkinlik sonrası etkileşimi sürdürmelisiniz.
---
·