1961 yılında Çankırı’da doğdu. 1983 mezunu olan Çevik, piyade subayı olarak görev yaptı. Meslek hayatının neredeyse tamamı hudutlarda ve terörist peşinde dağlarda geçti. Emekliliğinin ardından ise Alanya’da yaklaşık on yıl boyunca sahaflık yaptı.
Eşi tarih öğretmeni olan Çevik’in ailesi de tarih ile yakından ilgilendiği için, kitaplarının konuları da doğal olarak tarihi meseleler üzerine yoğunlaştı. Harp Okulu’nda aldığı tarih eğitimi, kişisel merakı nedeniyle okuduğu sayısız kitap ve piyasada tarihi konuların çoğu zaman çarpıtılarak aktarılması; ayrıca “tarihçi” sıfatıyla ortaya çıkan kişilere kolayca inanan kitlelerin varlığı, onu kitap yazmaya neredeyse mecbur bıraktı.
Çevik’e göre tarih, yalansız ve tarafsız olmalıdır. Bu, yalnızca geçmişin ruhuna değil, tarihi bizlere miras bırakan kişilere karşı da bir borçtur. Onun bir diğer kişisel borcu ise, kendisini yetiştiren; vatan ve millet sevgisini, Atatürk bağlılığını aşılayan ve birey olmasını sağlayan devletinedir. O borç hiçbir zaman tam olarak ödenemez; ancak Çevik, kitap yazma fikrinin en azından bu borcun bir nebze olsun ödenmesine katkı sağlayacağına inanmaktadır.
0% |