Dikkatinizi çekmek isterim. Bütün bu kitaptaki öykülerin hepsi o, altı ile on yaşı arasındayken yaşandı...
***
Yavuz Yağcı'nın kaleminden Fındıklıpınar Öyküleri...
İçinizi ısıtacak bu öykülerle zamanda yolculuğa hazır olun!
- Etiket fiyatı
- 230,00
- İlk Basım Tarihi
- Haziran 2025
- Kitap Adı
- Fındıklıpınar Öyküleri
- Yazar Adı
- Yavuz Yağcı
- Sayfa Sayısı
- 56
- ISBN
- 9786255896254
- Marka
- Tilki Kitap
- Kitap Boyutu:
- 135 x 195
- Yayınevi Alt Markası Adı
- Tilki Kitap
Yazar 1963 yılında, Şubat ayında, Ramazan daha bir haftalık iken, bir salı günü ikindi ezanı sıralarında doğmuş. Bunlar da şimdilerde demans olan annesinin hatırladıkları. Genellikle olduğu gibi nüfusu hemen alınmamış. İlçenin rahmetli nüfus memuru Hazin Çavuş komşularıymış. Okul için gerektiğinden nüfus cüzdanı alınmaya gidildiğinde, bu sarı çocuk kışın askerde üşümesin diye doğum tarihini 1 Haziran olarak yazmış. Aksini söyleyecek bir kayıt da yokmuş zaten.
Gördes/Manisalıdır. Kütüğü Divan Mahallesi'ne kayıtlıdır.
1966’da İzmir’e göç etmişler. İlkokul, ortaokul ve liseyi İzmir’de okumuş. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümü mezunudur. Yağcı, 1987 yılında TEK İlçe İşletme Şefi olarak memuriyete başlamış. 1994 yerel seçimlerinde memuriyetten istifa edip SHP’den Demirci Belediye Başkan adayı olmuş. Kazanamamış ve memuriyete geri dönmüş. Aynı yıl, o zamanki adıyla Enerji işkolunda örgütlenmiş olan memur sendikası ENERSEN Soma yönetim kuruluna seçilmiş. Memuriyeti devam ederken Muş iline tayin istemiş. İki yıl çalıştıktan sonra beklenenin üstündeki başarımı nedeniyle Çeşme’ye sürgün edilmiş.
TEDAŞ’ta çeşitli il ve ilçe müdürlüklerinde görev yaptıktan sonra emekli olmuş. Sonrasında Aliağa’da PETKİM’de çalışmış. İstifa edip ayrılmış. Evli, iki kız çocuğu ve iki kedisi var.
Hiç genç olmamış bir şairdir. Şiir yazmaya 35 yaşında başlamış. Yayımlanan ilk kitabı HÜMANİZMATİK, Muammer Hacıoğlu Şiir Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü almış. Üçüncü şiir kitabı ÜRKEK BARIŞ, yine Tilki Kitap Yayınevi tarafından yayımlanmış.
Ona göre şiirin, dolayısıyla şairin bir itirazı, bir meramı olmalıdır. Onun şiirdeki itirazı; hayatın her alanında yanlış bulduklarını eleştirme, reddetme ve bunu duyurma üzerinedir.