Ürkek bir kuş gibiydin
Her uçak geçişinde
Avucuma düşüyordun
Alıp gezdiriyordum seni
Kelimelerime bindirip
Susuyordun doğu ülkesinin
Sessiz soğuklarında
Gönlüme sarıyordum seni
Mavi beyaz üşümelerinde
Dudaklarımla usulcacık
Dudaklarından besliyordum
Havuzlu şadırvanların gölgesinde
Yine uçup gidiyordun
Bu kez bir silah patlıyordu
Yine düşüyordun avucuma
Daha yorgun daha isteksiz
Ne senin düşmelerin bitiyordu
Ne benim öpmelerim...
- Etiket fiyatı
- 295,00
- İlk Basım Tarihi
- Haziran 2025
- Kitap Adı
- Ürkek Barış
- Yazar Adı
- Yavuz Yağcı
- Sayfa Sayısı
- 88
- ISBN
- 9786255896308
- Marka
- Tilki Kitap
- Kitap Boyutu:
- 135 x 195
- Yayınevi Alt Markası Adı
- Tilki Kitap
Yazar 1963 yılında, Şubat ayında, Ramazan daha bir haftalık iken, bir salı günü ikindi ezanı sıralarında doğmuş. Bunlar da şimdilerde demans olan annesinin hatırladıkları. Genellikle olduğu gibi nüfusu hemen alınmamış. İlçenin rahmetli nüfus memuru Hazin Çavuş komşularıymış. Okul için gerektiğinden nüfus cüzdanı alınmaya gidildiğinde, bu sarı çocuk kışın askerde üşümesin diye doğum tarihini 1 Haziran olarak yazmış. Aksini söyleyecek bir kayıt da yokmuş zaten.
Gördes/Manisalıdır. Kütüğü Divan Mahallesi'ne kayıtlıdır.
1966’da İzmir’e göç etmişler. İlkokul, ortaokul ve liseyi İzmir’de okumuş. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümü mezunudur. Yağcı, 1987 yılında TEK İlçe İşletme Şefi olarak memuriyete başlamış. 1994 yerel seçimlerinde memuriyetten istifa edip SHP’den Demirci Belediye Başkan adayı olmuş. Kazanamamış ve memuriyete geri dönmüş. Aynı yıl, o zamanki adıyla Enerji işkolunda örgütlenmiş olan memur sendikası ENERSEN Soma yönetim kuruluna seçilmiş. Memuriyeti devam ederken Muş iline tayin istemiş. İki yıl çalıştıktan sonra beklenenin üstündeki başarımı nedeniyle Çeşme’ye sürgün edilmiş.
TEDAŞ’ta çeşitli il ve ilçe müdürlüklerinde görev yaptıktan sonra emekli olmuş. Sonrasında Aliağa’da PETKİM’de çalışmış. İstifa edip ayrılmış. Evli, iki kız çocuğu ve iki kedisi var.
Hiç genç olmamış bir şairdir. Şiir yazmaya 35 yaşında başlamış. Yayımlanan ilk kitabı HÜMANİZMATİK, Muammer Hacıoğlu Şiir Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü almış. Üçüncü şiir kitabı ÜRKEK BARIŞ, yine Tilki Kitap Yayınevi tarafından yayımlanmış.
Ona göre şiirin, dolayısıyla şairin bir itirazı, bir meramı olmalıdır. Onun şiirdeki itirazı; hayatın her alanında yanlış bulduklarını eleştirme, reddetme ve bunu duyurma üzerinedir.