Yaşam Tam Bir Mozaik!
Bazı eserler bir solukta okunur. Sevgili Halil İbrahim Dinçdağ'ın bu eseri de aynen böyle.
Gece yarısı yatağa uzandım, okumaya başladım, sabaha karşı bitirdim.
Halil İbrahim Dinçdağ'ı içtenlikle kutluyorum. Tabii bu eserin yapımında emeği geçen başta hakem dostlar olmak üzere herkesi kutluyorum. Çok önemli bir eser çünkü bu. Özellikle genç insanlar, genç hakemler, genç sporcular mutlaka okumalı. 7'den 70'e herkes okumalı... Çünkü ders niteliğinde müthiş mesajlar var. Müthiş anılar var. Müthiş paylaşımlar var. Hakem camiasında neler yaşanmış, kim kime kazık atmış, kim kimin önünü nasıl kesmiş, ne ararsanız var. Başarıya nasıl ulaşılır, nelere dikkat edilmesi gerekir, iyi bir hakemde olması gereken özellikler nelerdir? Harika mesajlar içeriyor.
Halil İbrahim Dinçdağ'ın bu eseri, aynı zamanda hayatın bir gerçeği...
Yaşam zorluklarla dolu çünkü.
Yaşam her türlü dalaverelerle dolu çünkü.
Ve yine yaşam, her türlü güzelliklerle dolu...
Yaşam tam bir mozaik!
Hakem camiasını merak eden kişiler bu eseri okuduğu zaman, neyin ne olduğunu çok daha iyi kavrayacaktır. Hakem camiasında nelerin döndüğü çok daha iyi anlaşılacaktır. Hakemliğin çok meşakkatli bir zanaat olduğu çok daha iyi anlaşılacaktır.
Bu müthiş esere katkıda bulunan hakem dostların çok önemli bölümünü tanıyorum. Keza hakem camiasında nelerin yaşandığını da az çok biliyorum. Son 30-35 yıl içinde ülkemizde düzenlenen hakem seminerlerinin önemli bölümünü yerinde izledim. Güzel dostlarla tanışma fırsatı elde ettim. Gönül isterdi ki, hakem camiasına her şey güllük gülistanlık olsaydı. Değil işte...
Uzağa gitmeye gerek yok, bu müthiş esere imza atan Halil İbrahim Dinçdağ'ın ne gibi zorluklarla karşılaştığını yaşayanlar, görenler, araştıranlar bilir. Dostları bilir! İnanılmaz sıkıntılarla ve engellerle karşılaştı Halil İbrahim. Ama yılmadı, mücadele etti. O her zamanki çalışkanlığıyla sonuna kadar da devam edecek. Çünkü bir mücadele insanı Halil İbrahim Dinçdağ. Zaten bu eser de iyi niyetinin, hırsının ve inancının harika bir ürünü.
Hakem camiasına katkıda bulunabilmek için gecesini gündüzüne katan ve şahane bir esere imza atan Halil İbrahim Dinçdağ'ı bir kez daha yürekten kutluyorum.
Atilla Türker
Gazeteci & Yazar
Ekim 2020
Öz Geçmiş
Halil İbrahim Dinçdağ 14 Kasım 1976 Trabzon`un Of ilçesinde doğdu. İlk ve orta okulu Bölümlü köyünde bitirdi. Lise bir ve ikinci sınıfı Araklı ilçesinde yatılı okuduktan sonra lise son sınıfı Trabzon merkezde tamamladı. 1994 yılında Trabzon`da yerel bir radyoda programlar hazırlayıp sunmaya başladı. 1995 yılında oynadığı ve sevdiği futboldan kopmamak için hakemlik kursuna başvurdu, 1996 yılında lisanslı futbol hakemi olarak 14 yıl Türk futboluna hizmet etti. 1994 yılında başladığı radyo program sunuculuğunun yanı sıra televizyon programcılığı, haber sitesi ve yerel gazetelerde ise köşe yazarlığı yaptı.
2009 yılında askerlikten muaf olduğu için hakemlik mesleğine son verildi. Halil İbrahim Dinçdağ`ın haklarının iadesi için TFF`ye yapmış olduğu haklarının iadesi başvurusu, TFF tarafından basına servis edilerek özel hayatı ifşa edildi. Bu haberlerin medyada uzun süre yer almasından dolayı bütün iş bulmakta zorlandı ve hâlen işsiz. 2009 yılından beri hem hukuk hem de iş bulma mücadelesi veriyor.