DEĞERLİ OKUYUCULAR
Yahya Kemal DOĞAN'ın kaleme almış olduğu 'Sevgili Ülkem' eseri hepimizin günlük hayatımızda yaşadığımız veya şahit olduğumuz olayların kâğıda yansıtılmış hali olup bizlere; kendimizi ve yaşantımızı hatırlatmaktadır. Bu eseri okuduğumuzda günlük hayatımızda yaşadıklarımızı, hissettiklerimizi, düşündüklerimizi, düşünüp de dile getiremediklerimizi yazarın samimi, açık ve anlaşılır bir dille kaleme aldığını göreceğiz.
Bu eserde toplumsal hayatta bireyin yaşayacağı her türden olay örgüsü yer almaktadır. Bu sayede hepimiz eserdeki kahramanlarla kendimizi özdeşleştirebileceğiz. Okuyacağımız öykülerde yer alan karakterlerin bizim tanıdıklarımızdan seçildiğini hatta ve hatta kendimizin olabileceği fikri aklımızın bir köşesinde yer edinecektir. Bu eserde toplumsal sıkıntılar gerçekçi bir bakış açısıyla işlenmiş ve bu buhranları yaşayan karakterlerin ruh hali çok başarılı bir şekilde kâğıda aksettirilmiştir. Bu eseri okuduğumuzda belki de yaşadıklarımızı hatırlayacak ve kendimiz ile karakterleri karşılaştırarak verdiğimiz mücadeleleri kıyaslayacağız. Bu eser vasıtasıyla sosyal yaşamımızda başımıza gelebilecek olumsuzluklara karşı mücadele hırsı kazanacak ve sıkıntılarla mücadelede tecrübe sahibi olacağız.
Ayrıca ve en önemli nokta olarak dünya üzerinde insanca ve kardeşçe yaşanabileceği fikrinin tohumlarının zihnimizde yer edinebilmesine imkân sağlamış olacağız.
Güzel ve verimli okumalar temennisiyle...
Erzurum`un Tekman ilçesine bağlı Deliler köyünde, 1986 yılında 11 kardeş arasından sondan ikincisi olarak dünyaya gelen Yahya Kemal Doğan, henüz iki yaşında iken babasını kaybeder. İlköğretimini doğduğu köyde, orta ve lise eğitimini Tekman`da gördü. Liseyi bitirdikten sonra ticarete atılan Doğan, evli ve beş çocuk babasıdır. 2014 yılında siyasi görüşünden dolayı 8 ay tutuklu kaldıktan sonra 3 yıl 9 ay ceza alarak tahliye edildi. Savunduğu özgür düşüncelerinden dolayı zor bir yaşamı olduğu ve bundan dolayı ülkenin metropol şehirlerinden olan İstanbul`a yerleşir. İstanbul`da da ticari girişimlerini devam ettiği halde, bir yıl sonrasında yine 16 ay hüküm giyer. Yazmaya en son kaldığı Silivri Cezaevi`nde başlayan Yahya Kemal Doğan, çoğunluğunu cezaevinde kaleme aldığı öykülerinden oluşan Sevgili Ülkem kitabı ile edebiyat dünyasında yerini alır.